Matematik

SSH statistik

05. december 2012 af Nielsoleee (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Jeg sidder fast i en opgave i Statistik

 

'Det oplyses, at 80% af teledistributørens abonnenter er mellem 18 og 25 år, at 20 % af de 18-25-årige er abonnenter hos denne teledistributør, og at 18-25-årige udgør 10% af befolkningen.

Spørgsmålet 1 er : Hvad er sandsynligheden for, at en tilfældigt udvalgt person er abonnent hos teledistributøren?

Kan ikke rigtigt se, hvordan jeg skal gribe opgaven an?

Spørgsmål 2: Hvor stor en andel af de personer , der ikke er mellem 18 og 25 år, er abonnenter hos denne teledistributør?

Den forstår jeg heller ikke rigtig?

Det mest problematiske er her, hvordan jeg skal stille opgaverne op og løse dem? De burde være simple, men kan simpelthen ikke skue dem.

Håber i har nogle fif eller gode råd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2012 af MPSG (Slettet)

Hvis vi kalder to "random variables" for hhv.

X=Personen er mellem 18-25 år

Y=Personen er abb.

Sandsynligheden for at en person der bliver udtaget er mellem 18-25 år er:

P(X) = 0.1

Sandsynligheden for at en person er abbonoment hos teleselskabet givet at han er 18-25 år er:

P(Y | X ) = 0.2;

Du kan nu udnytte at det fælles sæt (sandsynligheden for at begge udfald sker er):

P(X og Y) = P(Y|X)*P(X) 

Spørgsmål nummer to kan udledes på en ligende facon ved at bruge at ~P(X)=1-P(X).

Håber at det hjælper lidt - og andre ret mig gerne hvis jeg tager fejl :)


Svar #2
05. december 2012 af Nielsoleee (Slettet)

Her får jeg spørgsmål 1 til 0,02? kan det passe?

Og ved spørgsmål to får jeg 0,72? Men det lyder forkert i mit hovede. Kan desværre ikke forklare hvorfor .....


Skriv et svar til: SSH statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.