Matematik
Bue
Hej! jeg har brug for hjælp til opg a og b i det vedhæftede dokument :)
Svar #1
05. december 2012 af BraveHeart9 (Slettet)
løs f(x)=0. Den positive rod, du får skal du gange med 2, og du får buens bredde ved jordoverfladen. Eller du kan tage den numeriske værdi af den ene rod og lægge det til den positive rod.
2) Den øvre og nedre grænse, a og b, fås da du løste f(x)=0 og det indsætter du bare i funktionen for l, herefter kan du sagtens finde l :)
Rødderne får jeg til at give: [[x = 91.25312187], [x = -91.25312187]] vha. solve på mit CAS-værktøj.
Svar #2
05. december 2012 af JJ93 (Slettet)
Opgave a)
- Jordoverfladen er lig x-aksen i dette tilfælde.
- For x-aksen gælder at y=0, da y-koordinatet for alle punkter på x-aksen er 0
- Da y=0, må f(x) være lig 0. Det vil sige, at du skal sætte hele ligningen lig 0, og derefter isolere x.
- Når du har gjort det, får du to ens værdier med forskelligt fortegn. Det gør du, fordi grafen skærer x-aksen på begge sider af y-aksen. Denne værdi du får, må så være halvdelen af buens bredde, da y-aksen skærer lige i midten af buen. Det vil sige, at den positive værdi, du får, skal ganges med 2.
Opgave b)
- Du har formlen for buens længde, men du skal bare finde a og b.
- a og b må være der hvor buen skærer x-aksen, for det er fra den ene bund til den anden bund.
- I forrige opgave fandt du x-koordinaterne til buens skæring med x-aksen, så a må være den negative værdi, du fandt i forrige opgave, og b må være den positive værdi fra forrige opgave.
- Så skal du bare sætte de to værdier ind på deres pladser og integrere integralet i dette interval.
Svar #3
05. december 2012 af SuneChr
Er I enig ?
Skulle så kunne integreres v.h.a. numerisk integration.
Man kan benytte symmetrien, når integrationsgrænserne fastsættes.
Svar #4
05. december 2012 af SuneChr
Er I enig ?
Buens længde =
R e t t e l s e f(x)2 skal naturligvis være f '(x)2
Da buen er ca. 190 m høj og ca. 180 m bred, er buelængden meget sandsynlig.
Svar #6
05. december 2012 af Andersen11 (Slettet)
Funktionen har formen
f(x) = a - 2b·cosh(cx) , a = 211,4885 , b = 10,4801 , c = 0,0329
så buelængden er
L = 2 · 0∫s [ 1 + 4b2c2·sinh2(cx) ]1/2 dx ,
hvor s = Arcosh(a/(2b)) / c = 91,253122
I en grov numerisk integration får jeg L ≈ 456,76 m
Med Trapez får jeg L ≈ 451,28 m
Svar #9
19. november 2014 af Andersen11 (Slettet)
#8
Mn skal løse ligningen
a - 2b·cosh(cx) = 0 ,
dvs
cosh(cx) = a/(2b)
hvoraf man får
x = cosh-1(a/2b) / c = Arcosh(a/2b) / c
Skriv et svar til: Bue
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
