Matematik

Ligning!

05. december 2012 af Hjælptaks (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med denne ligning? Den skal give -1, men det kan jeg simpelhen ikke få den til at give
Nogle der kan komme med udregninger? Mange tak på forhånd


|x+3|=|x-1|


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man er nødt til at dele op i de tre tilfælde, hvor argumenterne under de numeriske tegn kan have forskellige fortegn, dvs

x < -3 , -3 ≤ x < 1, og x ≥ 1

x < -3: -(x+3) = -(x-1)

-3 ≤ x < 1 : x+3 = -(x-1)

x ≥ 1: x+3 = x-1

Løs, om muligt, de tre resulterende ligninger under deres gyldighedsområder.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2012 af LubDub (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2012 af hbhans (Slettet)

Hvis du ved at facit er x  = -1 kan du jo bare gøre prøve:

ι-1+3ι = ι2ι = 2

ι-1-1ι = ι-2ι = 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er vist ikke tale om komplekse tal her.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Den ene af de resulterende ligninger i #1 har du allerede fået løst i din anden tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1275083


Skriv et svar til: Ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.