Matematik

reducering af udtryk,

05. december 2012 af avengers (Slettet)

 jeg vil gerne have hjælp til en opgave ,om at reducere et udtryk

jeg skal, løse et udtryk som lyder:

(a*2b+c) (3a+b-4c) + 5ab + ac

hvordan reducerer jeg udtrykket mindst muligt,?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2012 af LubDub (Slettet)

 Er det   (a • 2b + c) • (3a + b -4c) + 5ab + ac  ?

  Gang paranteserne ud, så de forsvinder og læg derefter 5ab + ac til og reducer til sidst.


Svar #2
05. december 2012 af avengers (Slettet)

beklager, det er

(a - 2b + c) (3a + b - 4c) + 5ab + ac (jeg skrev et gangesymbol i stedet for et minussymbol ved en, fejl)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt den kendte regel fra grundskolen: Man udregner produktet af to flerleddede størrelser ved at gange hvert led i den ene størrelse med hvert led i den anden. Reducer til sidst.


Svar #4
05. december 2012 af avengers (Slettet)

stemmer dette resultat ind med udtrykket:?

(a - 2b + c) * (3a + b - 4c) = (4a + 3a + 2b + 3a + c) + (ab + 3b + bc) + (4c + a + 2b + 4c + 5c), 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvordan kom du frem til det resultat??

Det ser ud, som om du regner på denne måde: a·3a = 4a ? Men det er ikke korrekt. Man har a·3a = 3a2 .

Man skal gange hvert led i den ene parentes med hvert led i den anden.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Derfor får man

(a - 2b + c) · (3a + b - 4c) = a·(3a + b + 4c) - 2b·(3a + b - 4c) + c·(3a + b - 4c)

                                             = a·3a + a·b + a·4c

                                               -2b·3a -2b·b -2b·(-4c)

                                               + c·3a + c·b - c·4c

                                            = ...


Svar #7
05. december 2012 af avengers (Slettet)

#2 i såfald,

passer dette resultat ind i udtrykket,?

(a - 2b + c) * (3a + b - 4c) = (3a2 + ab - 4ac) - (-6ab + -2b2 - (-8bc)) + (3ac + bc - 4c2)


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Den midterste parentes er ikke korrekt. Når du vælger at gange ind med (-2b), skal parentesen selv have et + som fortegn:

(a - 2b + c) · (3a + b - 4c) = (3a2 + ab - 4ac) + (-6ab + -2b2 - (-8bc)) + (3ac + bc - 4c2)

Jeg har selv lavet en tastefejl i den første parentes i #6:

Derfor får man (#6)

(a - 2b + c) · (3a + b - 4c) = a·(3a + b - 4c) - 2b·(3a + b - 4c) + c·(3a + b - 4c)

                                             = a·3a + a·b - a·4c

                                               -2b·3a -2b·b -2b·(-4c)

                                               + c·3a + c·b - c·4c

                                            = ...

 


Svar #9
05. december 2012 af avengers (Slettet)

fint, mange tak:)


Skriv et svar til: reducering af udtryk,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.