Matematik

Find a og b - potensfunktion

05. december 2012 af fionasadolin (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!

Jeg har fået til opgave at finde a og b ud fra en tabel, der viser sammenhørende værdier af en løbedistance og den tid det tager en kondiløber at løbe distancen. Funktionen/modellen er en potensfunktion. Mit spørgsmål er her: hvordan beregner jeg disse værider, når jeg jo ikke kun har med to punkter at gøre, men derimod flere værdier. Jeg har ikke en TI-enspire, men derimod Maple 6.

 

- Fiona


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man laver regression med en potensmodel på tabellens data.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2012 af Kulka1 (Slettet)

Hej Fiona. 

Du skal foretage en potensregression over den givne tabel for at finde den ønskede model. Hvis du har gympakken installeret, kan du lave en potensregression med kommandoen PowReg - efter at have defineret værdierne selvfølgelig. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2012 af nielsenHTX

har du ikke gympakken som vist er noget man selv skal hente? så laves det normalt med

with(Statistics):

fx

X := Vector([1, 2, 3, 4, 5, 6], datatype=float):

Y := Vector([2, 5.6, 8.2, 20.5, 40.0, 95.0], datatype=float):

PowerFit(X, Y, t);

 


Skriv et svar til: Find a og b - potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.