Matematik

Eksamens opgaver i matematik

23. september 2005 af Snagi (Slettet)
Hej..
Jeg vil gerne hører om der er en side man kan se nogle opgaver fra bogen "eksamensopgaver i matematik"???
jeg synes vi har fået opgaver som er meget sværer, det handler om differentialregning, og vi er lige begyndt, så derfor spørge jeg jer om der findes en side hvor man kan se hvordan opgaverne er lavet, ikke fordi jeg vil kigge efter men fordi jeg gerne vil se hvordan det løses..

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2005 af maltbolsje (Slettet)

Prøv Studieportalen!

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2005 af Sinz (Slettet)

Du kan finde noget af det du søger i Opgave-afdelingen(Ungdoms)

/Sinz ;)

Svar #3
23. september 2005 af Snagi (Slettet)

jaah men de rammer bare desværre ikke de opgaver jeg har fået for.. hmm..
der findes ikke en side med en facitliste?

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#3:
Umiddelbart er det vist en bedre idé, at du kommer med konkrete eksempler på de opgaver, som du er kørt fast i. Måske kan vi give et vink eller to; men det forudsætter naturligvis, at du skriver opgaveformuleringen herinde.

//Epsilon

Svar #5
23. september 2005 af Snagi (Slettet)

som du siger det:

f.eks. denne her:

om en funktion f oplyses, at f(2)=3 og f´(2)=4

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2,f(2))


er nu ikke helt sikker på at det her er noget med differential, tror det
ikke men har alligevel svært ved det..

mit bud: skal jeg så tegne punkterne f82)=3 og f´(2)=4 ind i en graf, men så bliver det en lodret asymptote, den kan man da ikke regne tangent på, eller jow men så er det den samme som symptoten, det er sikkert forkert det her, men det vil være mit bedste bud

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2005 af fixer (Slettet)

Du skal bestemme en ligning for tangenten i punktet P(2,f(2))=(2,3).

Hældningen til tangenten til grafen i dette punkt er f'(2). Da tangenten er en ret linie har den en ligning på formen

y = a(x-x0)+y0

hvor a er hældningen og Q(x0,y0) et punkt der vides at ligge på linien.

Du kender både hældningen a og et punkt på linien, nemlig P.

Svar #7
23. september 2005 af Snagi (Slettet)

det virker lidt indviklet det der, jeg må vente til jeg er i skole igen. Men er denne opgave så rigtigt??


Bestem f´(3), når x^3-6x^2 --->

3x^2-6x^2

er det rigigt?

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2005 af Einstein_15 (Slettet)

#5

Det er en del af differentielregningen..rettere sagt er det det approksimernede førstegradspolynium.....

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#7:
Nej. Du skal differentiere f ved anvendelse af de sædvanlige regneregler for differentiation og dernæst evaluere f' i x = 3.

f'(3) er specielt et reelt tal; ikke en funktion.

//Epsilon

Skriv et svar til: Eksamens opgaver i matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.