Matematik

Binomialfordeling- til imorgen!!

06. december 2012 af 3313 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa! 

Jeg sidder med en opgave om binomialfordelingen, hvor jeg skal finde: 

n=antalsparameteren 

p= succes procenten

ved hjælp af middeltallet og variansen: 

Middeltal = 20 

Varians = 12 

Hvis du gad at beskrive metoden vil det være en kæmpe hjælp! 

Vh. Peter 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2012 af LubDub (Slettet)

 Variansen for en binomialfordeling: Var(X) = n • p • (1 - p)

 Middelværdien for en binomialfordeling: E(X) = n • p

      E(x) = 20

      Var(X) = 12

Der fås to ligninger med to ubekendt   

    20 = n • p 

    12 = n • p • (1 - p)


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. december 2012 af peter lind

n*p = 20 = middelværdi

n*p(p-1) = 12 = varians


Svar #3
06. december 2012 af 3313 (Slettet)

de formler har jeg fundet frem til, men kan ikke komme længere end det?? 

Kan i ved hjælp af metoden komme ned til et resultat? 

Tak på forhånd! 


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. december 2012 af peter lind

Indsæt værdien af n*p i den anden ligning


Svar #5
06. december 2012 af 3313 (Slettet)

altså 

n*p=n*p(p-1)  

Hvordan skal det kunne hjælpe? 


 


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. december 2012 af nielsenHTX

#5 nej

n*p(p-1) = 12   da n*p=20 så er

20*(p-1)=12 find nu p

 


Svar #7
06. december 2012 af 3313 (Slettet)

mener du ikke:

for det var jo: 

var(x)=e(x)

n*p(p-1)=n*p

12*(p-1)=20

Det er jo variansen som er 12, og middeltallet er 20? eller hvordan? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #8
06. december 2012 af peter lind

Du holder fast i det forkerte n*p(p-1) = n*p. Glem det og se i stedet  på det korrekte i #6


Brugbart svar (1)

Svar #9
06. december 2012 af LubDub (Slettet)

Altså

 (1)  E(X) =  20 = n • p

 (2)  Var(X) = 12 = n • p • (1 - p)

  (1) indsættes i (2) :

  12 = 20 • (1 - p)         heraf findes p

 Når du har fundet p, så kan du finde n ved at indsætte den nyfundne p-værdi i (1) eller (2)


Svar #10
06. december 2012 af 3313 (Slettet)

Mange tak for jeres besvarelser! 

Fandt frem til det rigtige resultat: 

n = 50 

p = 0,4 

Endnu en gang tak. 


Skriv et svar til: Binomialfordeling- til imorgen!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.