Matematik

Optimering

06. december 2012 af Lektier11 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen :) Jeg sidder her med en tema opgave jeg skal have lavet færdig. Den handler om optimering og jeg er virkelig gået i stå. Og ville høre om der var nogle rare sjæle derude, der kunne hjælpe mig med, at få den lavet.

Opgaveformuleringen lyder således:

Coca cola har sendt en forespørgsel til vores firma LD interactive om, at komme med et smart design til deres næste Coca cola flaske. De har bedt os om at lave en flaske der består af 2 geometriske figurer, som kan rumme 50 cl tilsammen.

Vi har bestemt, at de 2 geometriske figurer skal bestå af en kasseformet bund, og en cylinderformet top.

Vi har valgt at vores kasses bund skal være kvadratisk.

1. opstiller relevante formler.

Vi ved at flasken skal rumme 50cl og indsætter det derfor i vores formel
V=50cl
V=500cm3

Da vi ikke har lyst til at regne med 3 variabler, sætter vi radiussen til at være halvdelen af bredden/længden, så vi har kun 2 variabler x og h.
r = ½ x

(Vi har selv bestemt, at r skal være halvdelen af x, kan man godt gære dette, og er det rigtigt skrevet op?) Og hvis det er hvordan kommeer man så videre med opgaven? og løser den.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2012 af SuneChr

Kan du ikke give en skitse af (den noget aparte) flaske. Den skal vel ikke ende i toppen med en diameter lig med siden i den kvadratiske bund? Der skal da et pænt skruelåg til. Det er jo mere en blomstervase I konstruerer?

Som jeg skrev i din første tråd med samme opgave:      LINK

Der skal opstilles et samlet udtryk V(x) for volumen som funktion af én variabel x .

V´(x)  = 0  vil da udtrykke det mest gunstige x .

 

 


Svar #2
06. december 2012 af Lektier11 (Slettet)

Dette er hvad vi har lavet indtil videre


Svar #3
06. december 2012 af Lektier11 (Slettet)

Kommer lige lidt mere :)


Svar #4
06. december 2012 af Lektier11 (Slettet)

og det sidste her :)

 

 


Svar #5
06. december 2012 af Lektier11 (Slettet)

Jeg ved godt at selve designet ikke er specielt godt overhovedet, men jeg har i det mindste fundet ud af hvordan man optimerer, men jeg mangler nu bare at connecte de 2 geometriske figurer, ved af fjerne det der sidder mellem cylinderen og kassen og også lige give en åbning at drikek af, hvordan gør jeg det? :)

 

 


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.