Kemi

hjælp kemi!!!

07. december 2012 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen :)

Jeg skal lave nedenstående opgave, hvordan gør jeg det? Håber virkelig I kan hjælpe mig.

OPG: Beregnet masse af

Na2O

NaOH

Na2CO3


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2012 af mathon

 

                   brug atommasserne i Det Periodiske System


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. december 2012 af mathise (Slettet)

eller......brug molar weight calculator super smart ting......

 

http://www.lenntech.com/calculators/molecular/molecular-weight-calculator.htm

 

Det eneste du faktisk skal er at skrive f.eks. Na2O inde i feltet chemical formular og den klarer resten efter du klikker på calculate knappen... du får det totalle masse og hvad hvert atom vejer


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. december 2012 af mathon

på TI-89

                          M(Na2O) = sum({2,1}*{22.990,15.999})  =                               61,979 g/mol

                          M(NaOH) = sum({1,1,1}*{22.990,15.999,1.008})  =                 39,997 g/mol

                          M(Na2CO3) = sum({2,1,3}*{22.990,12.011,15.999})  =         105,988 g/mol


Skriv et svar til: hjælp kemi!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.