Matematik

ligning

09. december 2012 af avengers (Slettet)

jeg har fået en opgave hvor jeg skal løse en ligning

(2/3)x - (3-2x) = 7x - 5

hvordan finder jeg x,? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2012 af mathon

 

                        (2/3)x - (3-2x) = 7x - 5                    multiplicer med 3

                        2x - (9-6x) = 21x - 15                     hæv minusparentes

                        2x - 9 + 6x = 21x - 15                     reducer på begge sider

                        -9 + 8x = 21x - 15                          subtraher 8x og adder 15

                        6 = 13x                                          divider med 13

                        6/13 = x

                       


Svar #2
09. december 2012 af avengers (Slettet)

tak,


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.