Matematik

højeste punkt

09. december 2012 af thelight

hjælpp please

 

Jeg har en vektorfunktion hvor jeg skal finde ud af koordinaterne til hvor det første maksimale punkt findes. Hvordan gør jeg ?

 

jeg har prøvet og mener det er noget med at man skal differentiere sin funktion 2 gange og så sætte den lig med 0 men så kan jeg bare ikke se hvordan og hvad jeg ellers skal ?

 

please


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2012 af hbhans (Slettet)

Hvis vektorfunktionen er givet ved en parameterfremstilling:

x(t) = f(t)

y(t) = g(t)

så skal man finde tangentvektoren:

(x'(t),y'(t)) og finde den mindste værdi af t hvor tangenten er vandret, dvs y'(t) =  0.


Skriv et svar til: højeste punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.