Kemi

Omregning fra pH til [H_3O^+]

10. december 2012 af rikkeengel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle kloge hoveder..

Jeg skal antage at mavesyren hos en person har en pH-værdi på 1,2 og udfra det beregne [H3 0+]

Hvis det var den anden vej og jeg skulle finde pH værdien ville jeg bruge -log til [H3O+], men ved ikke hvordan jeg skal regne denne ud..

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2012 af mathon

 

                                       -log([H3O+]) = pH

                                       log([H3O+])= -pH

                                       10log([H3O+]) = 10-pH

                                        [H3O+] = 10-pH

 


Svar #2
11. december 2012 af rikkeengel (Slettet)

Takker mange gange..

 


Skriv et svar til: Omregning fra pH til [H_3O^+]

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.