Matematik

Differentialregning

11. december 2012 af geniushhx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen jeg håber, der er nogle der kan og vil hjælp. Jeg takker på forhånd

 

Givet funktionen f(x)= -x^3+3x^2 hvor x ? [-2 ; 4[ skal du bestemme følgende:

 

 

Nulpunkter

Fortegn

Monotoniforhold

Lokale ekstrema og værdimængde

Ligningen for tangenterne, som har hældningskoefficienten 2,25.

Ligningen for tangenten i røringspunktet (3 ; f(3))

Vendetangentpunkt og ligningen for vendetangenten

 

Venlig hilsen Jeppe Birkholm


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2012 af SuneChr

Hvor er det, du går i stå?

 

Nulpunkter

Fortegn

Monotoniforhold

Lokale ekstrema og værdimængde

Ligningen for tangenterne, som har hældningskoefficienten 2,25.

Ligningen for tangenten i røringspunktet (3 ; f(3))

Vendetangentpunkt og ligningen for vendetangenten

 

Det ser ud, som du gerne vil have hele opgaven løst færdig. Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Nulpunkter og fortegn: Løs ligningen f(x) = 0

Monotoniforhold og ekstrema: start med at løse ligningen f '(x) = 0

Røringspunktet for tangenten med hældning 2,25 findes ved at løse lignignen f '(x) = 2,25

Benyt tangentligningen y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

Røringspunkter for vendetangenter findes ved at løse ligningen f ''(x) = 0 .


Svar #3
11. december 2012 af geniushhx (Slettet)

Jeg har bare stærkt brug for hjælp, jeg er helt lost når det kommer til differential regning, kunne du eventuelt, komme med en lidt dybere forklaring. :D


Svar #4
11. december 2012 af geniushhx (Slettet)

op*


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.