Matematik

Omvendt proportionale

11. december 2012 af Missperfec (Slettet)

hej.

 

Hvordan løser man denne opgave?

størrelserne p og V er omvendt proportionale.

p:    2        4           __

V:    _        20      16

 

Udfyld de tomme felter.

 

tegn grafen for den funktion der beskriver sammenhængen mellem p og V

 

Jeg vil bare gerne have at vide hvad det er jeg skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2012 af PeterValberg

Modellen for omvendt proportionalitet er:

Indsæt det kendte punkt (p,V) = 4,20 og bestem k, derefter kan du beregne de manglende værdier

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
11. december 2012 af Missperfec (Slettet)

ok. Jeg er ikke helt med. Hvordan finder man så V når p er 2

 

Er det her så rigtigt?:

 

2= k/ X

Skal jeg så isolere X( den ubekendte) ? Og er K så stadig 80 eller skifter den ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2012 af PeterValberg

Forskriften (da k= 80):

V = 80/p

V når p=2 bestemmes ved at indsætte p=2:

V = 80/2 = 40

p når V=16 bestemmes ved at indsætte V=16:

16 = 80/p    ⇔     p = 80/16 = 5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
12. december 2012 af Missperfec (Slettet)

Nu er jeg med.

Så vi har i starten bestemt forstørrelsesfaktoren, som er 80.

Derefter har vi fået denne her formel: ( V= 80/ p), derefter sætter man enten en p eller V værdi ind, for så at kunne beregne den tilhørende værdi.

 

Tusind tak for hjælpen, har nu fået styr på det:)

 

Hvordan skal jeg så tegne en graf for den funktion der beskriver sammenhængen mellem p og V ?


Svar #5
12. december 2012 af Missperfec (Slettet)

Skal jeg bare sætte mine p og V værdier ind i en graf?


Skriv et svar til: Omvendt proportionale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.