Matematik

Omskrivning af formel for hoppetid for en bold

11. december 2012 af DEN1732 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg står med et problem...
jeg skal opskrive mellem regningerne på følgende:

ttotal=t1+2t1*e*(1/(1-e))

Omskrives til:

ttotal=t*((1+e)/(1-e))

 

Jeg har siddet og roddet med det, og kan ikke rigtig finde ud af det, så håber der er nogle som kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Altså

ttotal = t1·(1 + 2e/(1-e)) = t1 · (1-e +2e)/(1-e) = t1 · (1+e)/(1-e)


Svar #2
12. december 2012 af DEN1732 (Slettet)

Okay tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2012 af Susanna4578 (Slettet)

#1


Altså

ttotal = t1·(1 + 2e/(1-e)) = t1 · (1-e +2e)/(1-e) = t1 · (1+e)/(1-e)

 

Jeg forstår ikke helt hvordan du kommer fra:

ttotal=t1+2t1*e*(1/(1-e))

til; 

ttotal = t1·(1 + 2e/(1-e))

og så til:

t1 · (1-e +2e)/(1-e)

 

Kan du mon give en uddybende forklaring på hvordan du kommer frem til den endelige formel?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man sætter den fælles faktor t1 uden for parentes

ttotal = t1 + 2t1·e/(1-e)

         = t1 · (1 + 2e/(1-e))    , og så forlænger man brøkerne til deres fælles nævner

         = t1 · ((1-e)/(1-e) + 2e/(1-e))   , og sætter på fælles brøkstreg

         = t1 · ((1-e + 2e)/(1-e)) , og reducerer

         = t1 · (1-e) / (1+e)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2012 af Susanna4578 (Slettet)

#4


#3

Man sætter den fælles faktor t1 uden for parentes

ttotal = t1 + 2t1·e/(1-e)

         = t1 · (1 + 2e/(1-e))    , og så forlænger man brøkerne til deres fælles nævner

         = t1 · ((1-e)/(1-e) + 2e/(1-e))   , og sætter på fælles brøkstreg

         = t1 · ((1-e + 2e)/(1-e)) , og reducerer

         = t1 · (1-e) / (1+e)


Jeg kan ikke helt forstå hvordan du kommer frem til nedenstående ligning

t1 · ((1-e)/(1-e) + 2e/(1-e))   

Du skriver du forlænger brøkerne, og sætter på fælles brøkstreg. Men jeg kan ikke forstå hvordan du kan komme fra en brøk til lige pludselig to brøker? (-: 


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man forlænger brøken (tallet) 1 = 1/1 , så den får samme nævner som den anden brøk, 2e/(1-e) . Da den anden brøk har nævneren (1-e) og den første brøk har nævneren 1, er fællesnævneren 1·(1-e) = 1-e, så man forlænger den første brøk med (1-e), dvs.

1 = (1-e)/(1-e)

Derved kan man sætte på fælles brøkstreg, da de to brøker nu har samme nævner

1 + 2e/(1-e) = (1-e)/(1-e) + 2e/(1-e)

                      = (1-e + 2e) / (1-e)

                      = (1+e) / (1-e)


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. december 2012 af Susanna4578 (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen, må indrømme det har været en stor hjælp (-:


Skriv et svar til: Omskrivning af formel for hoppetid for en bold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.