Kemi

Puffersystem

11. december 2012 af Theguy (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ved ikke rigtigt hvordan jeg skal løse den vedhæftede opgave, håber at der er en som kan hjælpe.

 

Vedhæftet fil: udklip.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. december 2012 af mathon

.....................

molære koncentrationer / M              H3PO4 (aq)   +   OH- (s)   --->  H2PO4(aq)   +   H3O+ (aq)
start                                                   0,020                0                     0                       0   
i ligevægt                                         0,020 - x              x                     x                        x

 

               pufferligningen
                                              pH = pKs1 + log( x / (0,020 - x) ) = 2,5

                                              pH = 2,2 + log( x / (0,020 - x) ) = 2,5

                                              x / (0,020 - x) = 102,5-2,2 = 100,3 = 1,995

                                              x = 0,0133323 M

                               m(NaOH) = (0,100 L) • (0,0133323 mol/L) • (40,00 g/mol) = 0,053291 g = 53,291 mg


                       


Svar #2
13. december 2012 af Theguy (Slettet)

Tusind tak.


Skriv et svar til: Puffersystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.