Matematik

Sandsynlighedsregning

12. december 2012 af Danny1234 (Slettet)

jeg har lidt problemer med den her opgave.

 

Hvor mange forskellige 3-cifrede tal kan skrives med cifrene 7 og 8 når tallene må genbruges???

 

Hvordan regner jeg resultatet ud? 

 

Jeg ved det giver 8 men jeg ved ikke hvordan jeg kommer frem til det.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. december 2012 af lfdahl (Slettet)

To muligheder på hver af tre pladser giver:  2 * 2 * 2 = 8


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. december 2012 af PeterValberg

23 = 2·2·2 = 8

2 fordi, der er to muligheder (7 eller 8)
3 fordi det er et trecifret tal

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. december 2012 af hbhans (Slettet)

Som første ciffer er der 2 muligheder: 7 eller 8.

Som 2. ciffer er der også 2 muligheder.

Og som 3. ciffer er der igen 2 muligheder.

Det samlede antal muligheder er derfor 2·2·2 = 8

Opskrevet i stigende orden er der tale om følgende:

777

778

787

788

877

878

887

888

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. december 2012 af SuneChr

# 0

Da der ikke spørges om sandsynligheden for, at en bestemt konstellation af cifferplaceringerne udtrækkes, ville overskriften "Kombinatorik" nok have været mere passende.

Men antallet af mulige udfald = udfaldsrummet indgår, så pyt.

 


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.