Fysik

Nyttevirkning - el

12. december 2012 af Miver4 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, ville høre om der en der vil hjælpe med følgende opgave:

Måling har vist, at ved farten 90 km pr. time stiger benzinforbruget fra 12 km pr. liter til 11,5 km pr liter, når bilens generator skal levere ekstra 150 W til PowerMate.

Brændværdien for benzin er 30,8 MJ pr. liter

c) Bestem bilens nyttevirkning for processen med at omdanne energi fra benzin til elektrisk energi til PowerMaten.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. december 2012 af peter lind

Find hvor meget benzin bilen bruger pr. sekund i de 2 tilfælde. Forskellen mellem disse 2 tal, må være det der bruges til powermate. Brug brændværdien  til at finde hvor mange joule, det svarer til. Dette er den effekt bilen leverer til powemate. Divider dette op i effekten for powermate og du har nyttevirkningen


Svar #2
12. december 2012 af Miver4 (Slettet)

Tak for hjælpen, passer dette så? :)

12 /  3,6 = 3,33

11,5 / 3,6 = 3,19

3,33 - 3,19 = 0,14

0,14 · 30,8 MJ = 4312000j

N = 150W /  4312000J = 0,0000347


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. december 2012 af peter lind

Nej. Bilen kører 12 km/l henholdsvis 11,5 km/l . Det er ikke det samme som at den bruger 12 l/time eller 11, 5 l pr time.

Tiden du skal bruge får du ved at se på hvor lang tid det tager toget at køre de pågældende kilometre


Svar #4
12. december 2012 af Miver4 (Slettet)

Forstår ikke helt hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. december 2012 af peter lind

Toget kører 90 km/timen Hvor lang tid er den om at køre 11,5 km ? 12 km?


Svar #6
12. december 2012 af Miver4 (Slettet)

90 / 12 = 7,5

90 / 11,5 = 7,8

7,8 - 7,5 = 0,3

 

eller 

 

7,5 / 3,6 = 2,08

7,8 / 3,6 = 2,16

2,16 - 2,08 = 0,08

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. december 2012 af peter lind

v=s/t <=>  t = s/v


Svar #8
12. december 2012 af Miver4 (Slettet)

1200 m / 25 m/S = 48

1150 m / 25 m/s = 46

48 - 46 = 2

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #9
12. december 2012 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Nyttevirkning - el

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.