Matematik

Diff ligning

13. december 2012 af Jona5336 (Slettet) - Niveau: A-niveau

ej, jeg er igang med at løse nogle differentialligninger, skal løse opgave 4 på dette link:
http://www.life.ku.dk/~/media/Skoletjeneste/SRP/Alkohol/rus10.ashx

Har lidt svært ved opgave 4 b), har lavet hele opgave a.

 

Er det den logistiske differentialligning jeg skal bruge, hvor jeg så siger at dens maksværdi er 3,5 og at den har en proportionalitets faktor på -0,4 og så den kommer til at hedde

y'=-0,4*y(3,5-y)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2012 af Andersen11 (Slettet)


Svar #2
13. december 2012 af Jona5336 (Slettet)

Hehe havde løst den der, men mange tak :)


Svar #3
13. december 2012 af Jona5336 (Slettet)

Får også det samme som dig, bortset fra jeg har løst den med hvor meget der skal til ved at sige at væksthastigheden skal være konstant altså =0 og derefter sagt at der konstant er 3,5 mg i blodet, altså er y konstant 3,5 og så sat ind i differentialligningen så man får at

0=v0-0,4*3,5 ->  0=v0-1,4   -> v0=1,4 mg/t


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er da også en udmærket fremgangsmåde, du benytter for at finde v0 når y skal være konstant. På den anden side falder denne løsning også ud af den mere generelle løsning, som man alligevel skal bestemme for at løse de to foregående spørgsmål.


Svar #5
14. december 2012 af Jona5336 (Slettet)

Hehe ja, og det er vel i og for sig lige meget hvilken, hvis blot man finder frem til det rigtige facit. Men mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Diff ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.