Matematik

Differentialregning

13. december 2012 af Gentofte18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, nogen der vil være flinke og hjælpe mig med de her opgaver? :)

Opgave 1

En funktion bestemt ved f(x) = x^3 + 6x 

Bestem en ligning for tangenten til grafen for i  røringspunket (1,(1). 

Opgave 2

En funkion er bestemt ved g(x) = 2x^3 - 3x^2 - 12x

a) bestemt g'(0)

b) Bestem monotoni forholdene for funktionen g

Opgave 3 

Bestem løsningen til ligningsystemet

3x + 4y = 20

x - y = 2

 

Jeg håber der er nogen der kan hjælpe og på forhånd tak :)

 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2012 af peter lind

1. Ligningen for en tangent til en graf for f(x) i punktet (x0, f(x0)) er y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)

2. Brug (xn)' = n*xn-1

3. gang den sidste ligning med 3 og træk den fra den første ligning


Svar #2
13. december 2012 af Gentofte18 (Slettet)

Tak for det hurtige svar. Men gider du uddybe lidt? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

1. Man skal indsætte i tangentligningen. Her er x0 = 1, og man skal beregne f(1) og f '(1) .

2. Man skal først beregne g'(0), så man skal starte med differentiere g(x), så man bestemmer g'(x). Man bestemmer monotoniforholdene for g(x) ved at lave en fortegnsundersøgelse for g'(x), så man skal løse ligningen g'(x) = 0.

3. Man skal løse det lineære ligningssystem med 2 ligninger og 2 ubekendte.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.