Kemi

Stofmængdeberegning-ståluld

14. december 2012 af tigerdyretsm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vil lige høre om der er nogen der kan hjælpe mig med nogle opg. i forsøget "Jernindholdet i ståluld" spørgsmålet lyder --> 1. Beregn den tilsatte stofmængde KMnO4: Altså n = m/M. Jeg har brugt 1 g ståluld i opg, så m = 1g? Og M = 39,09034 + 54,93805 + (4*15,9994) = 158,034 g/mol? Så for at finde stofmængden siger jeg n = 1g/158,034g/mol = 0,00633 mol? Eller hvad...?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2012 af mathon

 
     reaktionen er

 ækvivalente mængder               5 Fe2+   +   MnO4-   +   8 H+   --->  5 Fe3+   +   Mn2+   +   4 H2O
                                                  5 mol          1 mol
                                                  1 mol          0,2 mol
                                              55,847 g        0,2 mol
                                                   1 g                 x

  

           forholdsberegning
                                                   1/55,847 = x/(0,2 mol)

                                                    x = (1/55,847) • (0,2 mol) = 0,003581 mol KMnO4

                                              

                                                      

 


                                                       

 


Svar #2
14. december 2012 af tigerdyretsm (Slettet)

Ok men hvor kommer 0,2 mol fra?


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. december 2012 af mathon

stofmængdeforholdet i reaktionen

                                                                   Fe2+ : MnO4-  = 5 : 1 = 1 : (1/5) = 1 : (2/10) = 1 : 0,2
  


Skriv et svar til: Stofmængdeberegning-ståluld

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.