Matematik

parameterfremstilling og ligning

14. december 2012 af sonjavj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg arbejder i øjeblikket med hyperbolske paraboloider og beskrivelse af disse ved hjælp af rette linjer.

Jeg har en opgave der hedder:

Vis at ethvert punkt på l_k ligger på fladen. (Hint: indsæt parameterfremstillingen i ligningen)

LIgning: (x/a-y/b)*(x/a+y/b)=z/c

Parameterfremstilling: (x  y  z)=(a  b  2kc)*t+(0  -bk  -ck^2)

Mit spørgsmål er så hvordan man indsætter en parameterfremstilling i en ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2012 af peter lind

Du indsætter x=0+a*t i ligningen. Tilsvarende for y og z


Svar #2
14. december 2012 af sonjavj (Slettet)

Altså

(0+a*t/a - -bk+b*t/b)*(0+a*t/a + -bk+b*t/b) = -ck^2+2kc*t/c


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2012 af hbhans (Slettet)

Ja, men du sjusker lidt med parenteserne.


Svar #4
15. december 2012 af sonjavj (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: parameterfremstilling og ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.