Matematik

Omregning af km/s/mpc til år?

14. december 2012 af manchester4ever (Slettet)

Hej

Er der nogle herinde der ved hvordan man omregner km/s/mpc til år? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man kan omregne det til (år)-1 , da Hubblekonstanten har dimension af reciprok tid. Man skal omregne 1Mpc til km og 1 år til sek .


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man har

1 km/s/Mpc = 1km·107,5/yr/(3,09·1019km) = 1,02·10-12 (yr)-1

så 1 / (1 km/s/Mpc) = 9,77·1011 yr = 977 Gyr

En invers Hubble konstant på

1/H0 = 1/(65km/s/Mpc) er derfor lig med 15 Gyr.


Skriv et svar til: Omregning af km/s/mpc til år?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.