Matematik

Differentialregning

15. december 2012 af luccasophiestar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!

 

Jeg har fået denne opgave (se vedhæftede billede)

Her er mine udregninger:

dist(P,Q) = √((x-2)^(2)+√(x-0)) (=) √(x^2-4*x+√(x)+4)

Jeg indsætter funktionen for d(x) som jeg har fundet overfor, og aflæser min. til 1,5;1,32.

Har jeg lavet det rigtigt?

 

/Katrine :-)

Vedhæftet fil: kr.PNG

Svar #1
15. december 2012 af luccasophiestar (Slettet)

- kan I se filen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2012 af YesMe (Slettet)

Nej

Svar #3
15. december 2012 af luccasophiestar (Slettet)

en funktion f er bestemt ved f(x) = rod(x). Funktionen d(x) angiver afstanden mellem punktet (2,0) og et vilkårligt punkt Q(x,rod(x)) på grafen for f.

1. Beregn den eksakte værdi for minimum for d(x)

2. Beregn d(4)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2012 af mathon

              d(x) = √( (x-2)2+(√(x))2 ) = √( x2- 4x + 4 + x ) = √(x2- 3x + 4)

              d2(x) = x2- 3x + 4 = (x-(3/2))2 + (7/4)
1)

              dmin2(x) = (7/4)      for x = (3/2)

              dmin(3/2) = √(7/4) = (1/2)√(7)   

              

2)

              d(4) = √(42- 3•4 + 4) = √(8) = 2√(2)

             


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.