Matematik
(sin v - 1 ) (3 sin v - 4 ) = 0
25. september 2005 af
CidroN (Slettet)
(sin v - 1 ) (3 sin v - 4 ) = 0
please help!
(=
please help!
(=
Svar #2
25. september 2005 af CidroN (Slettet)
? vis mig!
nulreglen: ab = 0 må enten a eller b være 0?
kan jo ikke bruke den her..
nulreglen: ab = 0 må enten a eller b være 0?
kan jo ikke bruke den her..
Svar #4
25. september 2005 af Epsilon (Slettet)
#2:
Jo, det kan du. Det gælder, at
(sin(v) - 1)(3sin(v) - 4) = 0 <=>
sin(v) - 1 = 0 \\/ 3sin(v) - 4 = 0 <=>
sin(v) = 1 \\/ sin(v) = 4/3
Symbolet '\\/' bruges som disjunktion ('eller'). Eftersom
-1 =
giver kun førstnævnte ligning:
sin(v) = 1 (*)
anledning til løsninger; endda uendeligt mange (hvis ikke v er restringeret til et bestemt interval). Specielt i intervallet [0; 2*pi] har ligningen (*) præcis én løsning, som kan bestemmes ud fra enhedscirklen.
//Epsilon
Jo, det kan du. Det gælder, at
(sin(v) - 1)(3sin(v) - 4) = 0 <=>
sin(v) - 1 = 0 \\/ 3sin(v) - 4 = 0 <=>
sin(v) = 1 \\/ sin(v) = 4/3
Symbolet '\\/' bruges som disjunktion ('eller'). Eftersom
-1 =
giver kun førstnævnte ligning:
sin(v) = 1 (*)
anledning til løsninger; endda uendeligt mange (hvis ikke v er restringeret til et bestemt interval). Specielt i intervallet [0; 2*pi] har ligningen (*) præcis én løsning, som kan bestemmes ud fra enhedscirklen.
//Epsilon
Skriv et svar til: (sin v - 1 ) (3 sin v - 4 ) = 0
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
