Kemi

Bufferligningen

15. december 2012 af P.L. (Slettet)

Hvordan er bufferligningen? Jeg er forvirret, min bog siger at den er: 

pH = Pka-log ( (konc. af syreformen) / (konc. af baseformen) )

Men jeg mener at den er: 

pH = Pka-log ( (konc. af baseformen) / (konc. af syreformen) )

 

Jeg vil gerne have slået dette fast en gang for alle, håber i kan hjælpe:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2012 af PoKulaKi (Slettet)

Det er bogen der har ret

pH = Pka - log ( (konc. af syreformen) / (konc. af baseformen) ) = Pka + log ( (konc. af baseformen) / (konc. af syreformen) )


Skriv et svar til: Bufferligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.