Matematik

Hvor kommer dette 1 tal fra i beviset for a i y=ba^x?

15. december 2012 af HFkursist1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

I beviset for a er jeg kommer frem til det afgørende tryk i a og vil gerne forstå det 100% da det skal bruges til den mundtlige eksamen.

 

a = x2-x1√ y2/y1 = (y2/y1)1/x2-x1

 

Det jeg har problemer med at forstå er hvor kommer det 1 tal fra der bliver divideret med x2-x1 til sidst??

 

Håber i vil svare det vil hjælpe mig rigtig meget.

 

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2012 af peter lind

Du mangler formodentlig nogle parenteser og det drejer sig formodentlig om eksponentialfunktionen. Er dette rigtig kan du se det på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/exp.html


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det kommer af, at   n√a = a1/n


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2012 af chr42 (Slettet)

Det er blot en anden skrivemåde. 5 √x=x1/5


Svar #4
15. december 2012 af HFkursist1 (Slettet)

Tak for begge svar, men må indrømme jeg forstår det ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2012 af chr42 (Slettet)

Du behøver ikke forstå det. Sådan er det bare :-)

Det er bare en anden notation, ligesom man kan skrive brøker på flere måder med  : ,  / og en vandret streg.

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

n√a betyder "den n-te rod af tallet a" . Det er det samme som a opløftet i (1/n)-te potens. Se på dine potensregneregler. Slå op i bogen.


Svar #7
15. december 2012 af HFkursist1 (Slettet)

Så (1/n) er bare en del af reglen, 1 tallet har ikke nogen logisk forklaring?


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. december 2012 af chr42 (Slettet)

Jep.


Svar #9
15. december 2012 af HFkursist1 (Slettet)

Okay lige en ny ting, til sidst i opgaven står der så man kan finde b sådan her

 

y1 = bax

Vi isolere b

b = y1/ax1

 

Hvor kommer det 1 tal fra nede i x1 som opstod når vi isolere b ?


Brugbart svar (2)

Svar #10
15. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

(x1 , y1) er det ene datapunkt.

y1 = b · ax1

skal der stå, hvorfor

b = y1 / ax1


Svar #11
15. december 2012 af HFkursist1 (Slettet)

i den bog jeg har står der bare ikke som du beskrev... 

y1 = b · ax1

 

b = y1 / ax1

 

i min bog står der:

y1 = b · ax

 

b = y1 / ax1

 

Er der da ingen forskel fra om der står et 1 tal eller ej ?

 


Brugbart svar (1)

Svar #12
15. december 2012 af chr42 (Slettet)

Jo, det må være en trykfejl. Idéen er, at man sætter de kendte tal a, x1 og y1 ind for at finde den ukendte konstant b.


Svar #13
15. december 2012 af HFkursist1 (Slettet)

Okay tusind tak skal du have. :)


Skriv et svar til: Hvor kommer dette 1 tal fra i beviset for a i y=ba^x?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.