Kemi

Reaktionsskema for forbrænding

16. december 2012 af Temari (Slettet)

Reaktionsskema for forbrænding af et heksehyl på 0,6 g ved 3000 oC
15 KClO4     + 4 KC8H5O4  →  15 KCl + 2 K2CO3 + 30 CO2 + 10 H2O
kaliumperchlorat og kaliumhydrogenftalat

 

− Udregn hvor mange mol KClO4 der er i 0,6 g heksehyls-krudt

 

Er der nogen, der kan hjælpe mig med fremgangsmåden?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. december 2012 af mathon

 

 

             15 KClO4     +    4 KC8H5O4    --->   15 KCl   +   2 K2CO3   +   30 CO2   +   10 H2O
                               krudt

 

 

     M(KClO4) = sum({1,1,4}*{39.098,35.453,15.999}) g/mol = 138,547 g/mol

     M(KC8H5O4) = sum({1,8,5,4}*{39.098,12.011,1.008,15.999}) g/mol = 204,222 g/mol


                          masseforhold              KClO4                     KC8H5O4      

                                                                15•138,547            4•204,222

                                                                 2078,21                   816,888

 

                          antal mol KClO4
                                                            
n = ((0,6 g) / ( (
2078,21 +  816,888)) • 2078,21) / (2078,21 g/mol) =

                                                                                                                               0,000207 mol
 

 


Skriv et svar til: Reaktionsskema for forbrænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.