Matematik

Forklar hvad titalslogaritmen er?

16. december 2012 af HFkursist1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

I mine eksamensspørgsmål er jeg stødt på endnu et problem, som end ikke min matematikbog kan hjælpe mig med, da jeg ikke kan finde noget om titalslogaritmen i den.

 

Spørgsmålet lyder som følgende:

 

Forklar hvad titalslogaritmen er?

 

hvad er titalslogaritmen?

og hvor meget skal man forklare om den? da jeg også har et andet spørgsmål i det spørgsmål, der hedder. Fortæl om regneregler for titalslogaritmen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2012 af LubDub (Slettet)


Svar #2
16. december 2012 af HFkursist1 (Slettet)

Har godt nok haft kigget på den, men syntes ikke man får forklaret hvad det er.

Hun siger nemlig at hvis hun prøver at tegne titalslogaritmen på grafen, så kan hun se at hvis x er = 0 så står der 100 og så er x pludselig blevet til 1 hun kan da ikke bare selv bestemme hvilket tal hun vil sætte ind?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2012 af mathon

log(y) indføres som den omvendte funktion til


                     y = 10x

nogle af dens egenskaber er

             log(a•b) = log(a) + log(b)

             log(a/b) = log(a) - log(b)

             log(ax) = x•log(a)

             log '(x) = log(e)•(1/x)

             log(10) = 1

             log(1) = 0

             log(a•10n) = log(a) + n

            

 

           


Svar #4
16. december 2012 af HFkursist1 (Slettet)

hvorfor?


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. december 2012 af LubDub (Slettet)

       y = 10x

       log(y) = log(10x)       Benyt en logaritmeregel vist i #3

       log(y) = x • log(10)    da log(10) = 1

       log(y) = x


Svar #6
16. december 2012 af HFkursist1 (Slettet)

er det beviset for titalslogaritmen?


Svar #7
16. december 2012 af HFkursist1 (Slettet)

:)?


Brugbart svar (1)

Svar #8
16. december 2012 af LubDub (Slettet)

 jeg mener ikke, at der er et "bevis" for titalslogaritmen.. men man kan bevise regnereglerne m.m.


Brugbart svar (3)

Svar #9
16. december 2012 af SuneChr

# 0

En ti-talslogaritme er en potenseksponent til 10

         10log a = a

(log a)  kaldes eksponenten

10 kaldes roden, eller grundtallet for logaritmen.

Potensregneregel:

ap·aq = ap + q   hvoraf ses, at et produkt er blevet til en addition, som er princippet i at anvende logaritmer.


Svar #10
16. december 2012 af HFkursist1 (Slettet)

Okay nu nærmer vi os noget jeg kan forstå lidt :).

 

Men når jeg står oppe foran tavlen når jeg skal til eksamen og censor spørger mig: Hvad er titalslogaritmen?

 

Hvad skal jeg så svare?

Kan i evt skrive jeres svar med ord, for orstår ikke formler før der kommer ord der forklare netop den formel? :)


Svar #11
16. december 2012 af HFkursist1 (Slettet)

:)?


Skriv et svar til: Forklar hvad titalslogaritmen er?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.