Matematik

Bestem t (vektorer)

16. december 2012 af Matematikta (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :-)

Jeg har en opgave som jeg har lidt svært ved - håber at i
kan hjælpe.

OPgaven lyder:

Lad der være givet to vektorer:

a=(t-1,2) og b(t,-3)

hvor t∈R er n konstant

a) Bestem t således at a⊥b

 

hvordan er det så lige at man gør det? :)

 

På forhånd tak for svar

 

:-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. december 2012 af LubDub (Slettet)

abab = 0 ⇔ (t-1) • t + 2 • (-3) = 0 ⇔ ..

            for cos(v) =(a • b) / (|a| • |b|),  og da ab, er vinklem mellem dem 90 grader

   og cos(90) = 0 ⇔ (ab) / (|a| • |b|) = 0 ⇔ a • b = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. december 2012 af SuneChr

Vi har

ab = 0   ⇔   ab

(t - 1)·t + 2·(- 3) = 0

Står formlen ikke i bogen eller i formelsamlingen?

Hvor kommer n ind # 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

"n" i #0 er vist en tastefejl for ordet "en".


Skriv et svar til: Bestem t (vektorer)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.