Kemi

pH regning! hjælp tak!?

16. december 2012 af aatgsue (Slettet) - Niveau: A-niveau

2. Vi skal nu undersøge overensstemmelse mellem teori og måleresultater. Til det formål beregnes nogle pH værdier. Lav et skema til de beregnede værdier, som svarer til skemaet med måleresultater. Noter pHfør = 7 som beregnet værdi i forsøg 1. Beregn pHefter og deltapH i forsøg 1

 

Kort sagt jeg skal beregne pH efter i forsøg 1

Jeg har vedhæftet tabellen 

 

jeg er lidt forvirret for det jeg har i forsøg 1 er demivand... og jeg skal beregne pHefter for det??


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. december 2012 af mathon

i en puffer

                            pH = pKs + log(cb/cs)

 

   pKs(CH3COOH) = 4,75

   pKs(NH4+) = 9,25


Svar #2
16. december 2012 af aatgsue (Slettet)

Jeg forstår det ikke hvor skulle ckomme fra? jeg har kun H2O lige der???

skal man så ikke opstille en reaktion?

 

 

og jeg tænkte på kan jeg ikke bare sige

 

ΔpHteoretisk=
ΔpH = pHfør - pHefter?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. december 2012 af mathon

i demivand er pH = 7


Svar #4
16. december 2012 af aatgsue (Slettet)

ja det er det


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. december 2012 af mathon

du skal beregningsmæssigt eftervise, at tilsætning af en et mindre volumen stærk syre eller stærk base
ikke ændrer en puffers pH nævneværdigt, (hvis ellers pufferkapaciteten er rimelig)


Svar #6
16. december 2012 af aatgsue (Slettet)

Ja!

 

men vil du lige se på det vedhæftede dokument har nemlig fundet ud af lidt mere om hvordan opgaven skal løses

 

stadigvæk går jeg i stå der hvor jeg skal regne pHefter (teoretisk)!


Brugbart svar (2)

Svar #7
17. december 2012 af mathon

Nr.

Puffersystem

pH før

pH efter

pH forskel

DpH

1

50 mL demineraliseret vand

6,12

11,61

 

2

50 mL 0,100 M eddikesyre/0,100M acetat

4,59

4,84

 

3

50 mL 0,050 M eddikesyre/0,050M acetat    

4,58

5,07

 

4

50 mL 0,050 M ammoniumchlorid/0,150 ammoniak

9,69

10,07

 

 

pHfør-beregning:

    Nr 2
                                pH = 4,75 + log((0,01 M) / (0,01 M)) = 4,75

    Nr 3
                                pH = 4,75 + log((0,050 M) / (0,050 M)) = 4,75

    Nr 4
                                pH = 9,25 + log((0,150 M) / (0,050 M)) = 9,73

 

 

   du oplyser intet om, hvad der tilsættes pufferen

 


Skriv et svar til: pH regning! hjælp tak!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.