Matematik

Procent ændring

16. december 2012 af mathbj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har et spørgsmål til en opgave. Benyt modellen til at bestemme, hvor mange procent det gennemsnitslige antal fald ændres med, når faldhøjden øges med 50%. f(x) = 46.0955*x^-1.15357.


Svar #1
16. december 2012 af mathbj (Slettet)

Faldhøjden er x og det gennemsnitslige antal fald er y


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2012 af mette48 (Slettet)

f(x) = 46.0955*x^(-1.15357).

f(x*1,5) = 46.0955*(x*1,5)^(-1.15357)=f(x)*1,5^(-1.15357)

 


Svar #3
17. december 2012 af mathbj (Slettet)

Ok, mange tak


Svar #4
17. december 2012 af mathbj (Slettet)

Når jeg gør det som du siger, så får man 1,5^(-1.15357) = 0,6264211411. Så kunne man umiddelbart tro at man blot skulle gange med 100, men forinden skal man beregne 1 - 0,626451411 = 0,3735788589 = 37,4%, hvilket jeg kan se pga. facit til opgaverne. Men hvordan ved man ellers at resultatet ikke skulle være 62,6%?


Skriv et svar til: Procent ændring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.