Matematik

Forklaring på ligning

16. december 2012 af 10ckla (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg kan ikke helt se hvordan (1/(M+c1e^(-aMt))) kan blive til (M/(1+ce^(-aMt))), hvis altså det kan passe at det er det samme?

Er det nogle bestemte regneregler man bruger? 

Mvh Katrine


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er heller ikke det samme. Der vil komme (1/M) i brøkens tæller.


Svar #2
16. december 2012 af 10ckla (Slettet)

også selvom jeg fortæller dig at c=c1*M?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det må da snarere være c1 = c·M , så

1 / (M+c1e-aMt) = 1 / (M·(1 + c·e-aMt) = (1/M) / (1 + c·e-aMt)


Svar #4
16. december 2012 af 10ckla (Slettet)

Nu har jeg fundet ud af det :)

Det var fordi det blev (1/((M^(-1))*c*e^(-aMt)))

Er det så ikke rigtigt? 


Svar #5
16. december 2012 af 10ckla (Slettet)

Nej vent, jeg mangler jo stadig at der skal stå 1+ce^-aMt. Øv.


Skriv et svar til: Forklaring på ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.