Matematik
Ligning
25. september 2005 af
Gymnasie-tøsen (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe mig med ligningen:
3(x^2-2x)+(x^2-1)x+6*0,5 = -4(0,5-x)(0,5+x)x-12
Får det selv til at give x=16/7, men det kan ikke passe...
Håber der er nogen der vil hjælpe...
3(x^2-2x)+(x^2-1)x+6*0,5 = -4(0,5-x)(0,5+x)x-12
Får det selv til at give x=16/7, men det kan ikke passe...
Håber der er nogen der vil hjælpe...
Svar #1
25. september 2005 af Epsilon (Slettet)
Lad nu være med at oprette flere tråde om samme emne. Det bliver noget rod. I øvrigt kan jeg af den anden tråd læse, at der må være en fejl i ovenstående. Jeg antager, at ligningen var korrekt opskrevet i den anden tråd, så der menes
3(x^3 - 2x) + (x^2 - 1)x + 6*0,5 =
4x^3 - 7x + 3
og
-4(0,5-x)(0,5+x)x - 12 =
4x^3 - x - 12
Løs i så fald ligningen
4x^3 - 7x + 3 = 4x^3 - x - 12
//Epsilon
3(x^3 - 2x) + (x^2 - 1)x + 6*0,5 =
4x^3 - 7x + 3
og
-4(0,5-x)(0,5+x)x - 12 =
4x^3 - x - 12
Løs i så fald ligningen
4x^3 - 7x + 3 = 4x^3 - x - 12
//Epsilon
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
