Matematik

Sidelængde i ikke retvinklet trekant

19. december 2012 af malenenissen18 (Slettet)

Er der en som kan komme med et bud eller en formel, som kunne hjælpe mig med at lave opgave a, i den vedhæftede fil? På forhånd tak! :-)

Vedhæftet fil: aaa Studieportalen.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2012 af SuneChr

Vi har

tan ACD = 6,4/4,8

CDF = 90 - 14

CED = 180 - ACD - CDF

AED = 180 - CED

Anvend sin relationen til |AE|


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Hvad går spm a) ud på?

b) Trekanterne AEF og CED er ensvinklede. Beregn

|AF| = |AD| · tan(14º) og

|AC| = √(6,42 + 4,82) = √((4·1,6)2 + (3·1,6)2) = 1,6·√(42+32) = 1,6·5 = 8

Da haves

|AE| / (8 - |AE|) = |AF| / DC = 6,4·tan(14º) / 4,8 = (4/3)·tan(14º) , så

|AE| · (1 + (4/3)·tan(14º)) = (32/3)·tan(14º) , og dermed

|AE| = 32·tan(14º) / (4 + 3·tan(14º))

c) Arealet af trekant AED er da

T = (1/2)·|AE|·sin(CAD)·|AD| = (1/2)·(4,8/8)·6,4·32·tan(14º) / (4 + 3·tan(14º))

                                                   = 61,44·tan(14º) / (4 + 3·tan(14º))


Skriv et svar til: Sidelængde i ikke retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.