Fysik

Fysik hasteer

19. december 2012 af Sonja22 (Slettet)

Hej er der nogen der vil hjælpe mig med a og b i den vedhæftede opgave?

Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: opgave 4.docx

Brugbart svar (2)

Svar #1
19. december 2012 af peter lind

a) Den resulterende kraft er gnidningskraften, som virker i samme rettning som hastigheden. Den kan derfor bremse op men ikke ændre retning

b) F= m*a = -μN


Brugbart svar (2)

Svar #2
19. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

b) Der virker en resulterende kraft med en konstant størrelse og retning, dvs. mønten bevæger sig med konstant acceleration. Opstil bevægelsesligningerne for konstant acceleration og løs så ligningen v(t) = v0/2 .


Svar #3
19. december 2012 af Sonja22 (Slettet)

20 cm s^(-1)=0,2 m^2/s^3  

v=g*t=t=(v_0/2)/g=((0,2 m^2/s^3 )/2)/(9,82 m/s^2 )=..

 

Det passer heller ikke med enheder, tiden t kan ikke være i m/s..

Er der en der vil hjælpe?

Tak på forhånd..


Brugbart svar (2)

Svar #4
19. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Med konstant acceleration a har man, at

v(t) = v0 + a·t

Løs nu ligningen

v(t) = v0/2 , dvs

v0 + a·t = (1/2)·v0 , dvs.

t = -v0/(2a)


Svar #5
20. december 2012 af Sonja22 (Slettet)

Nu mangler jeg det sidste spørgsmål c...nogen der vil hjælpe?

 


Svar #6
20. december 2012 af Sonja22 (Slettet)

Tusind tak Andersen!!


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Opstil ligningerne for et central elastisk stød. De to mønter har samme masse.

 


Svar #8
20. december 2012 af Sonja22 (Slettet)

er det her den rigtige formel?

k2 = h2 / h1


Brugbart svar (1)

Svar #9
20. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvad står det for?

Opstil ligninger for samlet impuls før og efter stødet og for samlet kinetisk energi før og efter stødet.


Svar #10
20. december 2012 af Sonja22 (Slettet)

Undskyld Andersen..men hvilken formel skal jeg bruge? 

Jeg kigget i min bog, der står noget andet ..


Brugbart svar (1)

Svar #11
20. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Den samlede impuls er bevaret før og efter stødet, og da stødet er elastisk, er den samlede kinetiske energi bevaret før og efter stødet. Mønterne har samme masse, bevægelsen er retlinet, og stødet er centralt og elastisk.

Impuls: mvAfør + mvBfør = mvAefter + mvBefter

Kinetisk energi: (1/2)mvAfør2 + (1/2)mvBfør2 = (1/2)mvAefter2 + (1/2)mvBefter2

Mønten B ligger stille før stødet, så vBfør = 0. Vi har da

vAfør = vAefter + vBefter

vAfør2 = vAefter2 + vBefter2

Udtryk nu vAefter og vBefter ved vAfør


Svar #12
20. december 2012 af Sonja22 (Slettet)

Vil du uddybe det lidt mere?

 

Hvad bliver den endelige formel?

Jgg har virkelig svært med at forstå og se hvilken formel jeg skal bruge..


Brugbart svar (2)

Svar #13
20. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Hvad forstår du ikke i dette? Man udtrykker, at impulsen er bevaret i den ene ligning, og at den kinetiske energi er bevaret i den anden ligning. Så får man to ligninger til bestemmelse af vAefter og vBefter udtrykt ved vAfør . Løs nu dette ligningssystem. Man bestemmer de to mønters hastigheder efter stødet.


Svar #14
20. december 2012 af Sonja22 (Slettet)

Skal jeg sætte tal ind nu i ligningen: vAfør2 = vAefter2 + vBefter2 ?

 

Jeg har siddet og prøvet at lave det..men uden held..

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #15
20. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Du skal først løse ligningssystemet i vAefter og vBefter og så komme til en konklusion om mønternes hastigheder efter stødet.


Skriv et svar til: Fysik hasteer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.