Matematik

Formel til skæring af X-akse og Y-akse

19. december 2012 af Bammm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem hvor linjen skærer y-aksen og x-aksen

Jeg kan ikke huske formlen, nogle der vil skrive den :) ?


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Linien med forskriften f(x) = ax + b

Skæring med y-aksen, beregn f(0) .

Skæring med x-aksen, løs ligningen f(x) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2012 af PeterValberg

En lineær funktion y = f(x) = ax + b

skærer y-aksen i punktet (0,b)

og x-aksen i punktet   (-b/a,0)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
19. december 2012 af Bammm (Slettet)

Okay, var det sådan du kunne give et eksempel ? Andersen


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. december 2012 af SuneChr

# 0    En    g e n e r e l    bemærkning:

En formel er ikke værd at løbe efter, hvis man ikke ved, hvordan formlen er blevet til. I tilfældet her er det jo almindelig viden om koordinatsystemet og funktioner, som ikke burde kræve en færdigsyet formel. Formelsamlinger burde først frigives, når hele pensum'et var læst og forstået.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Prøv selv at følge vejledningen i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2013 af kvangslev (Slettet)

#2


En lineær funktion y = f(x) = ax + b

skærer y-aksen i punktet (0,b)

og x-aksen i punktet   (-b/a,0)

 

Kan du bevise at x-aksen skær i punket (-b/a,0)

 

Vh Kathrine


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man finder skæringspunktet med x-aksen ved at løse ligningen f(x) = 0, dvs. ax + b = 0 . Prøv selv at løse denne ligning.


Skriv et svar til: Formel til skæring af X-akse og Y-akse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.