Matematik

Diskriminant & andengradsligning

20. december 2012 af mads1267 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave som jeg sidder fast med.

 

Bestem diskriminanten & løs andengradsligningen: x^2 + 8x + 15 = 0

 

Mvh Mads


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2012 af PeterValberg

se denne video [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. december 2012 af aatgsue (Slettet)

x= -3

eller

x=-5

 

D= b- 4*a*c

x2 + 8x + 15 = 0

a=x

b=8

c=15

 

(8)2 - 4 * 1 * 15= 4

 

D > 0 (to rødder)

D = 0 (en rod)

D < 0 (ingen rødder


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2012 af LubDub (Slettet)

 alternativt

 x2 + 8x + 15 = 0                 faktoriser venstresiden

 (x + 3) • (x + 5) =0             brug nulreglen

 x = ..    ν       x = ..     


Skriv et svar til: Diskriminant & andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.