Matematik

Differentialregning [Hjælp]

20. december 2012 af anddres (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej kære brugere :-) 

 

Jeg sidder og roder med nogle opgaver angående differentialregning, som jeg godt kunne bruge lidt hjælp til.

Opgaven lyder således:

En funktion f(x) er givet ved: f(x)=1/x^3

a) for hvilke x værdier er f(x) defineret? 

b) bestem f´(-2)

spørgsmål a) har jeg ingen anelse om, hvordan skal besvares. Og spørgsmål b) ved jeg godt at jeg skal diferrentiere, men er ikke sikker på hvordan :-/ 

Når jeg differentiere 1/x^3 bliver det så til x^-3? og så differentiere det videre ved at indsætte -2 på x plads = -2*-3^-2  er dette rigitgt?

Håber der er en rar person de lige vil hjælpe, og ikke mindst forklare, så jeg forstår det :-)

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. december 2012 af LubDub (Slettet)

a) man må ikke dividere med 0:  {x∈R : x≠0}

b)  husk der gælder  g(x) = xn ..  g '(x) = n • xn-1

      f(x) = 1/x3 = x-3

      f '(x) = ..

      f '(-2) = ..


Svar #2
20. december 2012 af anddres (Slettet)

Ahh okay :-) 

 

Er løsningen så:

f(x) = 1/x3 = x^-3

      f '(x) = -3*x^-4

      f '(-2) = -3*-2^-4

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. december 2012 af LubDub (Slettet)

Det kan også stå på en anden måde: f '(x) = -3x-4 = -3/x4

husk parantes: f '(2) = -3 • (-2)- 4


Svar #4
20. december 2012 af anddres (Slettet)

Ahh ja okay :-) 
Men ellers er min overstående løsning korrekt :-)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. december 2012 af LubDub (Slettet)

jawohl


Skriv et svar til: Differentialregning [Hjælp]

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.