Matematik

efterspørgsels elasticitet og diff regning

20. december 2012 af freak_haha (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej hvis man har en en efterspørgsels funktion af typen:

 

P=-4Q^2-12Q+500, dvs en funktion der beskriver prisen som afhængig af mængden, og ikke omvendt som de plejer at være..

 

og jeg skal beregne efterspørgses elasticiteten ved en pris på fx 20, hvordan er fremgangs måden så?

Efts elas = (dQ/dP) *(P/Q)

mit resultat:

jeg differentiere:

(dP/dQ)=-8Q-12, altså differentiere P (som jeg kender) iforhold til Q.

men er dette rigtigt? og hvad skal jeg gøre efterfølgende...? 

 

endnu et spørgsmål, hvis prisen stiger med 20 procent og jeg skal beregne ændring i mængden med den beregnede elasticitet, hvordan gør man..

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2012 af hesch (Slettet)

#0:  Du skal løse ligningen dP/dQ = 0. Her har tangenten til din funktion "flad" tangent, og hældningen på din funktion vil derfor ( sandsynligvis ) skifte fortegn. Ergo har du enten fundet et maksimum  eller minimum ( undersøg dette ).


Skriv et svar til: efterspørgsels elasticitet og diff regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.