Matematik

ligning, og funktion

22. december 2012 af avengers (Slettet)

hej

jeg har et spørgsmål,

 

en tabel viser en udvikling af tyskladns solcellekapacitet (målt i MW) i perioden 2005-2010

 

årstal                    2005    2006    2007  2008   2009  2010

solcellekapicitet    2056   2899    4170  9914   9914  17320  

 

en model viser udviklingen beskrevet ved en funktion

S (t) = b * ax

S (t) betegner solcellekapiciteten (målt i MW) til tiden t (målt i år efter 2005)

 

1. hvordan bestemmes en forskrift for S, ?

2. hvordan findes solcellekapiciteten i 2015, ?

 3. hvad fortæller a og b,  ?

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. december 2012 af mathon

udfør eksponentiel regression


Svar #2
22. december 2012 af avengers (Slettet)

kan renteformelen eventuellt benyttes, ?,


Svar #3
22. december 2012 af avengers (Slettet)

et andet spørgsmål

 

kan det betegnes at

x svarer til årstal

og f (x) svarer til solcellekapicitet, ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. december 2012 af mathon

 

                    ...er det korrekt eller en tastfejl, at antallet er det samme i 2008 og 2009?


Svar #5
22. december 2012 af avengers (Slettet)

jeg beklager

antallet i 2008 er 6120,


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. december 2012 af mathon

 

                           S(t) = 1902,33 * 1,52317t


Svar #7
22. december 2012 af avengers (Slettet)

hvor kommer 1902,33 og 1,52317 ind, ?

 


Svar #8
22. december 2012 af avengers (Slettet)

 er der nogen, ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det kommer ved at lave regression på tabellens data med en eksponentiel model.


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. december 2012 af Andersen11 (Slettet)


Svar #11
23. december 2012 af avengers (Slettet)

den relative vækst i funktionsværdi fortæller at

f (x0+h) / f (x0) - 1

jeg kan ikke se hvordan den hænger sammen med dannelsen af forskriften,

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Man skal forklare, hvad konstanterne a og b i den eksponetielle model f(t) = b · at for tæller om udviklingen.


Svar #13
23. december 2012 af avengers (Slettet)

godt såvel,

men hvordan når jeg frem til 1902,33 * 1,52317t, ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Genlæs #9.


Skriv et svar til: ligning, og funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.