Andre fag

STX mere teoretisk end HTX=!?

22. december 2012 af anonym000

Hej

Jeg går selv på STX. Jeg har engang hørt, at STX skulle være mere teoretisk end HTX, det forstår jeg ikke helt..? Jeg troede at det var på HTX, hvor de tunge-teoretiker-drenge sad bag deres bøger i laboratorier samt lavede forsøg?

Det ovenstående modstrider da også i mod noget andet som jeg også har hørt. :D  (Ja, I know.. man skal ikke tror på hvad som helst man hører)

Jeg har hørt, at hvis man fx. vil læse fysik på universitetet, så er HTX'ere bedre stillet end STX'ere (fra en naturvidenskabelig studieretning, selvfølgelig) ?

Nogen som kan hjælpe med at rede trådene ud..?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. december 2012 af 123434

Ikke fordi at jeg ved så meget om det.

Jeg tror, at HTX er meget projektorienteret. Du skal arbejde rigtig meget sammen med andre om at lave en opgave. Noget der kan være gavnligt, senere i arbejdslivet, hvor man ofte arbejder i teams. På HTX skal du ikke kun kende teorien. Du skal også anvende den i praksis. På STX er det meget med at kende forskellige beviser osv.

STX Mat A Kemi A Fysik A kunne man jo sagtens sætte op mod HTX. På STX har du bare religion, historie, old osv. Hvor man på HTX har teknikfag, teknologihistorie osv.

Med hensyn til at læse fysik på universitet. Du starter vel på et helt andet niveau. Hvis du har lyst til at læse fysik med din STX, skal det ikke være noget problem. Jeg tror, at grunden til at, der er forskellige valgfag på ungdomsuddannelserne er, at man gerne vil have, at folk kan lidt forskellig. Ikke noget der har en større betydning. HTX'erne kan noget som STX'erne ikke kan og omvendt. De har jo ikke haft samme fagrække.

 


Svar #2
23. december 2012 af anonym000

Ja, det lyder meget HTX-agtigt. :)

Men jeg vil ikke læse fysik på uni, det var på et eksempel.

- - -

...............


Skriv et svar til: STX mere teoretisk end HTX=!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.