Matematik

lineær-eksponentiel-og potensvækst

26. december 2012 af sherryOme (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej..har en eksame spørgesmål..ved ikke lige helt hvodan jeg ska løse den.

``retvinklet koodinatsystem skitsere graferne for lineær- eksponentiel- og potensvækst""

noegn der kan hjælpe??


Svar #1
26. december 2012 af sherryOme (Slettet)

og så også lige hvad a og b forklar om potensfunktionen og hvad de betyder for hvordan grafen kommer til at se ud....


Svar #3
26. december 2012 af sherryOme (Slettet)

kan stadig ik lave den?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. december 2012 af mathon

               

     lineær
                                        f(x) = y = ax + b

                                       dy/dx = a

     eksponentiel
                                        f1(x) = y = b•ax = f2(x) = b•ekx

                                       dy/dx = b•ln(a)•ax = ln(a) • y = k • y                a = ek ⇔ ln(a) = k

     potensiel:
                                        f(x) = y = b•xa

                                       dy/dx = b•a•xa-1 = a • (b•xa)/x = a • (y/x)

 


Svar #5
26. december 2012 af sherryOme (Slettet)

hvordan skitsere man dem?

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. december 2012 af mathon

       
                                      ...benytter beregnede støttepunkter (f.eks. i Excel)


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. december 2012 af Krabasken (Slettet)

- Prøv nu alligevel at kigge i din mat.-bog - der er billeder af alle tre :-)


Svar #8
27. december 2012 af sherryOme (Slettet)

ved bare ik hvad der skal bruges eller hva det betyder overhovedet :/..


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. december 2012 af Krabasken (Slettet)

Det står i den tilhørende tekst (og overskrifterne)

:-)


Svar #10
27. december 2012 af sherryOme (Slettet)

er det ligemeget hva graf jeg bruger??


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. december 2012 af Krabasken (Slettet)

Hvis opgaven siger, at du skal "skitsere graferne for lineær- eksponentiel- og potensvækst" - så skal du selvfølgelig finde de rigtige billeder i mat.-bogen og tegne dem af -

:-)


Svar #12
27. december 2012 af sherryOme (Slettet)

der er jo over 100?


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. december 2012 af mathon


                        ...så vælg 3 ud af hver type
                           til illustration af a og b's betydning


Svar #14
27. december 2012 af sherryOme (Slettet)

men de ka alle vre en ret linje?


Brugbart svar (0)

Svar #15
27. december 2012 af mathon

nej
         ikke eksponentiel og potensiel funktion i et ortonormalt koordinatsystem


men
        
eksponentiel funktion i et enkeltlogaritmisk koordinatsystem
  og
         potensiel funktion i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem
 


Skriv et svar til: lineær-eksponentiel-og potensvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.