Matematik
cosinussetningen, finne vinkel
26. september 2005 af
CidroN (Slettet)
kom fram til at,
cos A = (b^2 + c^2 - a^2) / (2 * b * c)
Men hvordan blir likningen seendes ud hvis jeg vil finne vinkel A eller B ?
Tusen Takk
mvh Joachim
cos A = (b^2 + c^2 - a^2) / (2 * b * c)
Men hvordan blir likningen seendes ud hvis jeg vil finne vinkel A eller B ?
Tusen Takk
mvh Joachim
Svar #1
26. september 2005 af fixer (Slettet)
a er længden af siden overfor vinkel A, b og c de to øvrige sidelængder.
Vil man finde vinkel B eller C må der altså gælde
cos(B) = (a^2+c^2-b^2)/(2ac)
henholdsvis
cos(C) = (a^2+b^2-c^2)/(2ab)
Vil man finde vinkel B eller C må der altså gælde
cos(B) = (a^2+c^2-b^2)/(2ac)
henholdsvis
cos(C) = (a^2+b^2-c^2)/(2ab)
Skriv et svar til: cosinussetningen, finne vinkel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
