Matematik

x^a - x^b = c

26. september 2005 af wendten (Slettet)
x^a - x^b = c

hvordan løses denne ligning hvis x er den ubekendte

altså evt.

x^3 - x^2 = 900

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2005 af MacMadsen (Slettet)

tjaa i det nævnte tilfælde er løsningen x = 10... men lige hvordan jeg kom frem til det, ved jeg ikke. Den var bare nem at gennemskue, i lige det tilfælde

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2005 af fixer (Slettet)

Hvad er a og b ? Naturlige tal ?

Hvis a og b er naturlige tal findes der ingen sluttet formel for løsningerne såfremt enten a>3 eller b>3.

Ellers er det blot en første-, anden-, eller trediegradsligning.

Svar #3
26. september 2005 af wendten (Slettet)

a og b er bare variable tal... ikke ubekendte det er kun x der er ubekendt

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2005 af fixer (Slettet)

Hvis a,b E R eller evt. a,b E C, kan jeg kun sige velbekomme hvis du er på jagt efter en analytisk løsning :-)

Skriv et svar til: x^a - x^b = c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.