Matematik

relationer

29. december 2012 af jeppe20 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Betragt følgende binær relation på (1,2,3,...,10)

 

R={(a,b) | b=a^2 v a=b^2}

 

nu skal jeg angive alle elementer i R

kan det passe at de bliver:

(0,0), (1,1), (2,4), (3,9) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du skal også medtage (4,2) og (9,3), og i øvrigt fjerne (0,0) .


Svar #2
29. december 2012 af jeppe20 (Slettet)

ok hvorfor fjerne (0,0)?

 


Svar #3
29. december 2012 af jeppe20 (Slettet)

ahh fordi det ikke indgår i mængden!!

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Tallet 0 er jo slet ikke med i den mængde, hvorpå R er defineret.


Svar #5
29. december 2012 af jeppe20 (Slettet)

dvs. at R er symmetrisk ik ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jo, relationen R er symmetrisk.


Svar #7
29. december 2012 af jeppe20 (Slettet)

den er også Transitiv ik ?


Svar #8
29. december 2012 af jeppe20 (Slettet)

nej det er den ik!!


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, den er ikke transitiv.


Skriv et svar til: relationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.