Kemi

Protolysegrad HJÆLP

02. januar 2013 af emiliehan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med:

Hvordan protolysegraden ændres ved fortynding af en syre?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. januar 2013 af mathon

for en svag, monoprot syre HB med molariteten c
og protolysegraden α
haves ligevægten

                                       HB (aq)   +   H2O (l)   <--->   B- (aq)   +   H3O+ (aq)
molariteter                      (1-α)c                                 αc               αc       

og ligevægtsbrøken
                                         ( [B- (aq)] • [H3O+ (aq)] ) / [HB (aq)]   =  ks         når syrekonstanten er ks
hvoraf
                                         (αc)2 / ((1-α)c)  =  ks

                                         c • (α2/(1-α)) = ks       
dvs
           når c mindskes (ved fortynding), øges (α2/(1-α)) og dermed α

konklusion
                      ved fortynding af en svag, monoprot syre, øges protolysegraden α

 


 

                                             
 

       


Skriv et svar til: Protolysegrad HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.