Matematik

Reducer ( a + b )^2 - 2a( a + b )

03. januar 2013 af NCLI (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der ville være villige til at guide mig igennem hvordan man reducerer ovenstående?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Sæt (a+b) som fælles faktor og benyt en af kvadratsætningerne

(a+b)2 - 2a(a+b) = (a+b)(a+b - 2a) = (a+b)(b-a) = ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2013 af Martinen (Slettet)

(a+b)^2 - 2a(a+b) = a^2+2ab+b^2-2a^2-2ab=-a^2+b^2


Skriv et svar til: Reducer ( a + b )^2 - 2a( a + b )

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.