Matematik
Hjælp til binomialfordeling
Hejsa derude!!
Jeg ville hører om derude som nogen har forstand på binomialfordeling og som kan forklar mig hvad det betyder og hvad man bruger det til.. Har selv lidt kenskab til det men forstår ikke hvad man skal gøre.. Skal meget gerne bruge et hurtigt som muligt, da jeg skal til eksame imorgen.
Svar #1
03. januar 2013 af peter lind
Du kan prøve at se på http://da.wikipedia.org/wiki/Binomialfordelingen eller http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/sandsyn.html#binomial
Svar #2
03. januar 2013 af hbhans (Slettet)
Lad sandsynligheden for at en hændelse U indtræffer være P(U) = p. Ved gentagelse af iagttagelsen forudsættes det at sandsynligheden for U stadig er p, altså stokastisk uafhængig af de foregående iagttagelser. Eksempel: kast med en enkelt terning mange gange. Sandsynligheden for at hændelsen ikke indtræffer, P(ikkeU), må være 1 - p.
Binomialfordelingen giver sandsynligheden for at en hændelse indtræffer præcis x gange ved n gentagelser og bliver da
pn(x) = (n!/(x!(n-x)!)px(1-p)n-x (0 ≤ x ≤ n)
hvor koefficienten til p'erne er binomialkoefficienten (n over x) som angiver på hvor mange måder man kan få udfaldet x ud af de n eksperimenter.
Som kontrol kan man beregne summen af sandsynlighederne for de n+1 forskellige mulige resultater. Ifølge binomialformlen får man:
∑nx=0pn(x) = (p + (1-p))n = 1
Skriv et svar til: Hjælp til binomialfordeling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
