Matematik

Ligninger

03. januar 2013 af GalaxyTown (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej! :-)

Jeg vil gerne have hjælp til at løse et par ligninger. Til dette vil jeg gerne have det forklaret på et letforståeligt sprog + udregning. 

a) ½ x + 10 = 2x - 5

b) 1,5x - 11= x - 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2013 af lfdahl (Slettet)

a. 0,5x + 10 = 2x - 5   Saml x´erne på højre side, d.v.s. træk 0,5x fra på begge sider:

10 = 1,5x - 5                læg 5 til på begge sider

15 = 1,5x                   del begge sider med 1,5

10 = x

Prøv nu selv b) efter samme device


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2013 af lfdahl (Slettet)

b). 1,5x - 11 = x - 1      Saml x´ erne på venstre side (træk x fra på begge sider)

1,5x -x  - 11 = -1     Saml tallene på højre side (læg 11 til på begge sider)

0,5x = 10                Del med faktoren 0,5 på begge sider

x = 20

 


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.